Ez az oldal a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmaz, melyet a honlap használatával Ön tudomásul vesz.

HG1S - HA1KSA

MTTOSZ Győr Városi Rádióklub

1964-ben egy amatõrtársammal való találkozás keltette fel az érdeklõdésemet az amatõr rádiózás iránt. Elkezdtem az ezirányú tanulmányaimat, és építettem egy
0-V-2-es vevõt is. Majd egy egyszertranszponált vevõ következett. Párhuzamosan SWL lettem a HA1-013-as számmal. 1966 májusában amatõrvizsgát tettem, és ugyanebben az évben adóengedélyes lettem a HA1SN hívójellel. Egy BC348-as vevõvel és 50 Wattos adóval, LW antennával kezdtem. Az alsó sávokra dipólokat, W3DZZ-t is építettem a LW helyett, míg a felsõ sávokra GP-t. Az 1970-es évek közepén egy csöves adó-vevõ készült, végcsöve: GU29-es volt.
Az 1980-as évek végén TS-130SE + VFO-120 boldog tulajdonosa lettem, majd TS-440SAT-é is. A CW, SSB mellé a számítógép adta lehetõséget is felhasználva elõször az RTTY üzemmódban forgalmaztam, majd PSK31-el, késõbb a PSK63, PSK125 üzemmódokban is. Természetesen SSTV QSO-kat is létesítettem. QRV vagyok a felsorolt üzemmódokban, az idõm ahogy engedi gyakorolom is. Elektronikai cégnél MEO-s voltam, 2006-tól nyugdíjas vagyok.
RIGEM: ..........................................................................................................................................................................................................................- -Rádiók: TS-130SE + VFO-120, TS-440SAT .......................................................................................................................................... ..................... .. . ..- -Tunerek: VC300DLP, Home Made
- Ant: FD-8 Windom
- SW: UCX.log, MMTTY, MMVARI, MMSSTV
- Key: Home Made memory key (TTL)
Pár fotón bemutatnám az állomásomat, és a kezelõt is (model 1944).
Köszönöm a látogató türelmét, viszonthallásra, viszontlátásra a sávokban!

Best 73 de Nándi / HA1SN